11. okt 2012

Rakvere teater ootab õpetajatelt teatriga seotud ülesandeid

Hea õpetaja koolis ja lasteaias!

Rakvere Teatri jaoks on oluline meie ümber toimuv, sestap on meile tähtis, kuidas näevad ja tunnetavad ümbritsevat lapsed ja noored. Arvame, et teater saab olla kanaliks, mille läbi arendada loovat mõtlemist ja erinevate seisukohtade arvestamist ning tagada üldinimlike väärtuste kestmist. Lisaks suurte ideede loomisele saab teater olla töövahendiks, et muuta õppimine värvikamaks ja põnevamaks kõigis ainetundides.


Klassi – ja koolikülastusi on nii meie kui ka teistes Eesti teatrites palju, kindlasti leiab nähtu tee ka ainetundidesse. Siiski unistame, et iga teatriskäik oleks õppeprotsessi osa läbi ettevalmistuse ja järelanalüüsi, ja seda mitte ainult emakeele ja kirjanduse tundides, vaid ka ajaloos ja kodanikuõpetuses, miks mitte kunstitunnis või majandusõppes. Ka kokandus või kehaline kasvatus on vaid fantaasia ja ettevõtlikkuse küsimus!

Sestap kutsume õpetajaid üles saatma Rakvere Teatrisse erinevaid ülesandeid, mis lähtuksid kas meie lavastustest või teatrist kui kunstiliigist üldiselt.
Ülesandeid saaks kasutada kas koolitunnis või iseseisva koduülesandena või ka lihtsalt mõtteharjutusena igaühele, kes seda näiteks Rakvere Teatri kodulehelt loeb. Harjutused võivad olla mõeldud kõige erinevamatele vanusegruppidele ja puudutada kõige erinevamaid õppeaineid. Samuti ootame ideid, milliseid õppevahendeid võiks teater ise välja anda – millest oleks õpetajatele kasu tunni ülesehitamisel ja õpilastele teatri mõistmisel.

Saadetud ideid, harjutusi ja ülesandeid kasutab teater oma koolidele suunatud tegevustes, nii et saatjad peavad arvestama oma loomingu avalikustamisega.

Omalt poolt lubame, et ükski saadetis ei jää teatraalse tähelepanu ja tänuta.

kõik osalejad saavad vabapääsme Rakvere Teatri lavastustele või muid auhindu. Kõige ootamatum ja värvikam idee saab premeeritud 50 vabapääsme ja bussisõiduga Teie poolt valitud Rakvere Teatri etendusele – üllatage oma õpilasi või kolleege või sugulasi-sõpru!

Ootame läkitusi 15. novembrini 2012 meiliaadressil info@rakvereteater.ee või postitsi Kreutzwaldi 2a, 44314 Rakvere - märgusõna „teatriülesanne“

Palume märkida oma nimi, telefon ja meiliaadress, kool ning millist ainet õpetate.

Kaduviku nimel!
Rakvere Teater

Kommentaare ei ole: