19. dets 2012

„See on turvaline IT!“


Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL)  kutsub   osalema konverentsil „See on turvaline IT!“,  mis toimub 4. jaanuaril  2013 Tallinnas Rahvusraamatukogus (Tõnismägi 4).
Konverentsile on oodatud kõik klassijuhatajad, aineõpetajad, koolijuhid, huvijuhid, noorsoo- ja sotsiaaltöötajad ning lapsevanemad.
Tehnoloogia ja Internet on tänapäeva noorte elu lahutamatu osa. Sotsiaalmeedia kasutamine on noorte hulgas laialt levinud, pea kõigil on Facebookis konto, tihti ka taskus nutitelefon, mille abil saab kiiresti nii kodust kui ka koolitunnist Internetis suhelda. Kahjuks kõige kasuliku kõrval, mida tehnoloogia pakub, ei märgata sageli ohtlikke olukordi. Nii juhtubki, et esmapilgul süütuna näivad tegevused, nagu näiteks enda igapäevaelust kirjutamine, muretult fotode või videote üleslaadimine, võõrastega suhtlemine võib kaasa tuua soovimatuid riske ja ohtlikke olukordi. Kuid kas me täiskasvanutena teame, millega meie õpilased, hoolealused või noored kaaslased veebis kokku puutuvad? Kas oskame ära tunda ohtlikke olukordi ning vajadusel noori suunata ja aidata?
Selleks, et neile küsimustele vastus saada, tutvustavad Eesti IT-ettevõtted, mis suunas tehnoloogia areneb ning mida tuleks internetiohutuse seisukohast silmas pidada. Samuti räägitakse, kuidas tõsta noorte teadlikkust Interneti turvalisest kasutamisest ning mida teha ja kuidas sekkuda, kui on põhjust arvata, et Interneti asjatundmatu kasutamine toob kaasa noore jaoks soovimatuid riske.
Konverentsil astuvad üles Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president ja Elion Ettevõtted AS arendusjuht Enn Saar, Sertifitseerimiskeskuse juht ja internetiturvalisuse koolitaja Kalev Pihl, Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi direktor Kristjan Port, Microsoft Eesti tehnoloogia konsultant Rasmus Reimo, Kaspersky Lab ametlik partner Eestis Igor Zujev, Riigi Infosüsteemi Ameti infoturbeekspert Anto Veldre, Pelgulinna Gümnaasiumi  arendusjuht ja Tiigrihüppe Sihtasutuse koolitaja Birgy Lorenz, BCS Koolituse koolitaja Tarmo Rosenfeldt ning veebikonstaabel Maarja Punak Politsei- ja Piirivalveametist.
Avatud on projekt „Targalt Internetis“ infolaud. Osalejatele loosiauhinnad Eesti IT-ettevõtetelt.
Konverents on osalejatele tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine. Päevakava leiate http://www.itl.ee/?op=body&id=16
Registreerumine avatud 30. detsembrini 2012, registreerumisvormi leiate http://www.bcs.ee/~koolitus/IT-turvalisus/registreerumine.php
Konverentside sarja „See on turvaline IT!“ elluviimist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond". Konverents viiakse läbi Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL)  ja BCS Koolituse koostöös.
Lisainfot veebilehelt www.itl.ee
Lugupidamisega
Elo Allemann
Projektijuht
e-post: elo.allemann@bcs.ee
tel +372 6 998 155
BCS Koolitus

Kommentaare ei ole: