16. okt 2013

XVI täiskasvanud õppija nädal "Õige aeg on õppida"

11.-18. oktoobril toimub Eestis XVI täiskasvanud õppija nädal "Õige aeg on õppida", mille raames tähistab HITSA Innovatsioonikeskus täna e-õppe päeva.

Oleme sel puhul oma veebilehele koondanud 4 teemavaldkonda, mis toetavad õpetajat tunni läbiviimisel, annavad lapsevanemale uusi teadmisi ning õpilastele võimaluse kuulata erinevaid ettekandeid.
Klikkides allolevatele viidetele, jõuate vastavale teemalehele, kuhu on koondatud erinevad videod ja viited õppematerjalidele.
Teemavaldkonnad on:
·         tark lapsevanem - arenda last ja ennast  - Siit leiab videod, mis räägivad lapse loovusest, annavad teadmisi, kuidas last õppimises ja arengus toetada ning soovitusi, mida teha selleks, et lapsed virtuaalmaailmas hakkama saaksid. Lisaks on toodud hulgaliselt viiteid enesearenguks - tee šokolaadikaunistusi, värvi juukseid, joonista modelli järgi portreed, arenda oma avaliku esinemise oskuseid jpm.
·          
·         abiks õpetajale, digiajastu võimalused - Oleme koondanud väikse valiku õppevideotest, mis aitavad õpetaja tööd lihtsamaks ja huvitavamaks teha. Lisaks kutsume Sind õppima tuleviku õpetaja koolitusprogrammi ja juhatame töövahendite ning õppematerjalide juurde.
·          
·         e-riik ja digimaailm - Selles jaotuses on erinevad videod, mis käsitlevad digiühiskonna olulisi küsimusi - milline on digitaalne tulevik, kas ja kuidas erinevad reaalne ja virtuaalne maailm, mida kujutab endast e-riik ning kuidas mõjutab meedia lapsi ja noori. Materjali saavad õpetajad kasutada nii klassis arutelude läbiviimiseks kui ka õpilaste kirjaliku iseseisva töö algmaterjaliks essee või kirjandi kirjutamisel.
·          
·         Internetiturvalisus - Uuringute järgi on Eesti lapsed ühed suuremad internetikasutajad Euroopas. Paraku kaasneb sellega ka kõrge küberkiusamise tase. Siia koondatud erinevad videod aitavad internetimaailmas hakkama saada, soovitame neid vaadata lapsevanematel ja õpetajal kasutada klassis kas ühisarutelude läbiviimiseks või iseseisvaks kirjandi või essee teemaks. Ootame õpilaste kirjalikke töid ka Targalt internetis kogumikus avaldamiseks.

E-õppe päeva veebilehele saab siit http://www.tiigrihype.ee/et/e-oppe-paev-2013, materjalid on veebilehel kättesaadavad ka edaspidi.

Kommentaare ei ole: