15. apr 2018

IV õpilaste teadusfestival ERM-is



Sageli tundub meile, et teadus on midagi keerulist, arusaamatut ning püüdmatu. Kuid teaduseta ei saa meist keegi hakkama. Pole paremat kohta teadusega tutvumiseks kui Õpilaste Teadusfestival.

IV Õpilaste Teadusfestival toimus 12.04-13.04 ERMI-is, kus oli võimalus tutvuda 100 parima uurimistöö autoriga, kes olid pääsenud õpilaste teadustööde riikliku konkursi II vooru. Algkooliõpilastest oli II vooru pääsenud 29 teadusprojekti või uurimistööd.
Lavaprogrammis oli 9 tundi teadusteatrit, sai tutvuda paljude põnevate teadlastega ning lisaks toimetasid mitmed teaduse populariseerijad muuseumidest kõrgkoolideni.

Näiteid teadusfestivalilt:
Mari Meriste- Tallinna Saksa Gümnaasium (juhendaja Külli Arand).
Praktilise tööna valminud Pühalepa neiu traditsiooniline rahvarõivakomplekt, mis pälvis ERM-i eriauhinna.
Simmo Vernik- Otepää Gümnaasiumi 4.b klassi õpilane (juhendaja Tiie Jaaniste).
Tema otsis oma uurimistöös vastuseid küsimustele: Kes avastas musta augu? Mis on must auk? Kas mustast august on võimalik välja saada?.
Ronja Vindi- Otepää Gümnaasiumi 4. b klassi õpilane (juhendaja Tiie Jaaniste)
Ronja uuris oma kodus olevate esemete ajalugu. Kuna tema kodu ja seal olevad esemed on väga vanad, pani ta nende päritolu kirja, et säilitada Vana-Metsakuru talu esemete kohta käiv oluline ja huvitav info.

Kaks põnevat päeva andsid hulgaliselt kogemusi, elamusi, ideid ja mõtteid. Loodi uusi tutvusi ja sukelduti põnevasse teaduse maailma. Õpilaste teadusfestival oli pidu kõikidele teadushuvilistele – lastele ja õpilastele, õpetajatele ja lastevanematele. Õpilaste teadusfestival tõi kokku ligi 150 õpilast, kes tutvustavad oma teadustööd ning parimad lähevad Eestit esindama ka rahvusvahelistele konkurssidele.

Suur tänu Eesti Teadusagentuurile Õpilaste Teadusfestivali suurepärase korraldamise eest.

Tiie Jaaniste ja Ronja Vindi
Mari Meriste ja Külli Arand
Tiie Jaaniste ja Simmo Vernik



Kommentaare ei ole: