21. apr 2014

Klassiõpetajate kevadine koostööseminar


„Õppimine sünnib sädemest. Õpetaja on sädeme süütaja, avaja ja võimaldaja. Aga inimene, kes ise ei sütti, ei saa ka teisi süüdata.“ (Esa Saarinen)
15. aprillil kogunes 70 klassiõpetajat Tallinna Saksa Gümnaasiumisse, et saada osa Moreno Keskuse koolitaja, superviisor Tuuli Vellama loengust „Õpetamise tuju“. Enne loengut tervitas meid kooli direktor Külli Puhkim, kes meenutas mängu osatähtsust laste igapäevaelus. Väikese, kuid südamliku kontserdi andis kooli mudilaskoor.
Tuuli Vellama loengu sõnum hõlmas töörahulolu, motivatsiooni, positiivse ja negatiivse mõtlemise toimemehhanisme. Kolmetunnine koolitus oli haarav ja väga kaasakiskuv. Mõtlema pani statistika olukorrast Eestis: 16% inimestest on pühendunud, 64% käivad tööl ning 20% töötavad aktiivselt vastu. Kuhu kuulud Sina? Kas teed oma tööd südamega? Kas suudad seejuures hoiduda läbipõlemisest? Kõlama jäi väga ilus mõte: läbi ei põle need, kes ei põle.
 Kuulajad said vastuse küsimusele, kuidas toimida, et läbi põlemata ikkagi põleda? Saime mitmeid väga häid näpunäiteid iseenda hoidmiseks, sest läbipõlenud inimesel on raske teistele midagi head pakkuda. Tuuli Vellama ei jaganud meile vaid teoreetilisi teadmisi, vaid küllastas meie vaimset pagasit suure hulga praktiliste näpunäidetega. Nüüd on igal kohal viibinud klassiõpetajal tagataskus mitmeid häid võtteid, kuidas hoida ennast ning suhteid õpilaste, kolleegide ja lähedastega.
           
EKÕL-i kevadise koostööseminari lõpetas liidu üldkoosolek, kus tehti kokkuvõtteid möödunud tegevusaastast, mis loeti kordaläinuks. Põhikirjajärgselt lõppes liidu juhatuse tööperiood. Koosolekul otsustati ühehäälselt, et senine klassiõpetajate liidu juhatus jätkab oma tööd.

Kaja Kivisikk

Descartes'i Lütseum klassiõpetaja
Fotod: Mare Kütt

Kommentaare ei ole: