12. märts 2012

Eesti Klassiõpetajate Liidu piirkonnapäev Haapsalus 10.märtsil



Programmi „Üldhariduse pedagoogide kvalifikatsiooni tõstmine 2008-2014“ raames toimus Eesti Klassiõpetajate Liidu (EKÕL) piirkonnapäev “Lugemine kaunite kunstide kaudu” 10. märtsil 2012 Haapsalus. Need olid juba järjekorras teised piirkonnapäevad teemal “Parima praktika jagamine”. Haapsalusse olid seekord kogunenud klassiõpetajad Läänemaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Hiiumaalt ja Raplamaalt. Haapsalus olid võõrustajaks Haapsalu Linna Algkooli klassiõpetajad. Päev kujunes TÕELISEKS praktika jagamise päevaks.

Sissejuhatuse tegi EKÕL-i juhatuse esimees Küllike Kütimets, kes rääkis lühidalt klassiõpetajate liidu tegemistest, millele järgnesid väga huvitavad, praktilised ja sisukad ettekanded.

Margit Lindau Saaremaalt rääkis oma ettekandes „Klassivälise lugemise sidumine IKT vahenditega“, kuidas lapsed saavad vabalugemist kajastada arvutis ja Internetis. Raplamaa klassiõpetaja Mery Ambur jagas huvitavaid ideid stendiviktoriinide koostamisest, erinevatest projektidest seoses loodusega ning suunas kuulajaid mõtisklema lugemisest kui KUNSTIST.

Lisaks praktilistele teadmistele oli ka isetegemise võimalus. Pärnumaa klassiõpetaja Tarvi Tasane tutvustas oma kodulehte „Väikesed meisterdajad ning klassiblogi. Tema juhendamisel valmisid spoonist toredad kuumaalused, lumehelbed, lilleaiad ning palju muud põnevat. Läänemaa õpetajad Lehte Jõe ja Kristel Tereping tutvustasid oma koostatud 3 CD-d, kuhu on koondatud palju mõtteid meisterdamiseks ja kunstiõpetuse tundideks. 4.CD-l on lihtsate õppemängude valmistamise juhendid. Kõik osavõtjad said võimaluse valmistada taaskasutatavatest materjalidest imeilusaid lilledest ehteid.

Hiidlaste ettekandes “Lugemine kaunite kunstide kaudu Suuremõisa koolis” tutvustasime erinevaid võimalusi kirjanduspalade käsitlemiseks läbi muusika, joonistamise ja käelise tegevus. Rääkisime muinasjutu muusikalisest dramatiseeringust, erinevatest lugemispalade lõimimisest muusika, kunsti, tööõpetuse tundides, aga ka huvitegevuses. Andsime näpunäiteid teatrinukkude valmistamiseks.

Usun, et iga klassiõpetaja viis sellelt toredalt ja töiselt päevalt kaasa midagi sellist, mida ta oma argipäevas kohe kasutada saab. Tihti ei pruugigi see olla midagi väga uut, kuid unustatud vana meeldetuletamine ja taas kasutusele võtmine toob kindlasti uudsust ja vaheldust igapäevasesse õppetöösse. Päev Haapsalus oli tõeliselt energiat, jõudu ja uusi mõtteid andev.

Kohtumiseni uutel klassiõpetajate õppepäevadel ja seniks palju uusi ja põnevaid tegemisi!

Suuremõisa Põhikooli klassiõpetajad Külli Kreegi ja Jaana Omann

Kommentaare ei ole: