28. nov 2010

Animakonkursi „Mereäärsed lood“ võitjad

26.novembril kuulutati Tallinnas, Solarise kinos välja lastele suunatud animakonkursi „Mereäärsed lood“ võitjad. Tiigrihüppe Sihtasutuse ja MTÜ Nukufilmi Lastestuudio korraldatud õpilaste viiendale animatsioonfilmi konkursile „Mereäärsed lood” laekus 76 animafilmi. Kokku osales konkursil koos juhendajatega üle 176 õpilase.
Konkursi teema „Mereäärsed lood“ kutsus koolilapsi mõtisklema selle üle, mis seob eestlasi merega ning vormima omad mõtted ja arusaamad animafilmiks. Konkursi nimi on inspireeritud 2011. aasta Tallinn Euroopa kultuuripealinna kandvast ideest.
Animafilmikonkurss on tihedalt seotud Tiigrihüppe SA õpetajate täiendkoolituskursusega „Animatsioon kui meediaõpetuse üks osa Eesti koolides”. Et omandatud teadmised ja lennukad ideed pärast koolitust kaotsi ei läheks, pakutaksegi koolidele võimalust oma loomingut ja õppemeetodeid filmikonkursi kaudu laiemalt tutvustada.
Animakonkursi võitjad:

Kes aga soovivad ise kätt proovida, siis on aega oma filmi lihvida suveni, sest uue konkursi teema "Käsi peseb kätt" võistlustööde esitamise tähtaeg on alles 17. juuni 2011.

Kommentaare ei ole: