1. nov 2010

Kirjatööde konkurss „Heategu läbi minu silmade“

Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti Piirkond (LIONS) ja Haridus- ja Teadusministeerium kuulutavad välja kirjatööde konkursi „Heategu läbi minu silmade“.

Konkursi eesmärk on panna õpilased mõtlema heategudele enda ümber ning anda neile võimalus mõtiskleda selle üle, mida tähendab kellelegi head teha ja millised võimalused on neil endil head korda saata. Parimaid autasustatakse emakeelepäeval, 14. märtsil 2011.

Tööde laekumise tähtaeg on 1. veebruar 2011.


Korralduslik info

Töö teema: konkursi peateemaks on „Heategu läbi minu silmade“, kuid iga osaleja võib anda kirjutisele ka oma alateema või pealkirja.
Esitamise vorm: e-postiga aadressile konkurss@hm.ee või paberkandjal aadressile Haridus- ja Teadusministeerium, Munga 18, 50088 Tartu, märksõna „Konkurss 2011“.

Juhime tähelepanu, et kirjutised mahus 3-5 lk tuleb esitada ühel ülal toodud viisil. See tähendab seda, et kui esitate töö paberkandjal, siis e-posti teel tööd esitada pole vaja. Sama kehtib ka vastupidise olukorra puhul.

Palume tööle kindlasti märkida:
1. nimi
2. sünniaeg
3. kool
4. e-posti aadress
5. kontakttelefon
6. juhendaja olemasolul ka juhendaja nimi ning kontaktandmed

Hindamine

Žüriisse kuuluvad haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, Haridus- ja Teadusministeeriumi nõunik Toomas Liivamägi, lastekirjanik Mika Keränen, Maalehe ajakirjanik Anneli Aasmäe, SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi projektijuht Triin Lääne, Lions Eesti piirkonna kuberner Vello Tamm, toimkonna „Heategu läbi minu silmade“ esimees Arne Sõna, LEO toimkonna esimees Hilja Illak, Lions Club Tartu Tamme liige ja ajakirjanik Hannes Tamme ja lastekirjanik Juhani Püttsepp.

Töid hinnatakse kolmes vanusegrupis (6-10, 11-14 ja 15-19) ja hindamise aluseks on järgnevad kriteeriumid:

1. ideede originaalsus
2. mõtteselgus
3. nauditav sõnakasutus (sh õigekiri)
4. töö praktiline väärtus

Autasustamine

Konkurss lõpeb piduliku vastuvõtuga 14. märtsil 2011. Igas vanusegrupis autasustatakse esikolmikut, lisaks on silmapaistvatele töödele välja pandud eriauhinnad. Iga vanusegrupi parima töö autorit autasustatakse sülearvutiga, teise koha saajatele on auhinnaks digikaamera ja kolmanda koha saavutanud autoreid autasustatakse i-pod muusikamängijaga.

Parimad tööd avaldatakse Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti piirkonna kodulehel www.lions.ee ja väga heade tööde laekumise korral antakse välja ka nendest koosnev kogumik. Lisaks toimub parimate lugude esitlus 7. mail Tallinnas Tammsaare pargis toimuval Heateo Festivalil.

Konkurss kuulub õpilastööde sarja „Vaatan ja imestan, märkan ja õpin!“, mida sellel aastal korraldab HTM koostöös Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti piirkonnaga.

Kommentaare ei ole: