27. nov 2010

Essee- ja joonistusvõistlus "Mis minule euro juures meeldib?"

Rahandusministeerium, Unicef, Eesti Pank ning Eesti Olümpiakomitee kuutavad tänasest välja euroteemalise essee- ja joonistusvõistluse "Mis minule euro juures meeldib?", mis kestab 25. novembrist kuni 10. detsembrini.
Võistlusel oodatakse osalejateks nii lasteaialapsi kui ka üld- ja kutsehariduskoolide õpilasi. Võistlusel osaletakse individuaalselt ja iga õpilane saab esitada ainult ühe töö. Lasteaialapsed ning kuni viienda klassi õpilased võivad esitada essee asemel joonistuse.
Töid saab saata Unicefi aadressile: Auna 6, Tallinn 10317 või e-maili aadressile: bruno@unicef.ee.


"Eurole üleminek puudutab kõiki Eesti inimesi sõltumata nende vanusest ja nii soovimegi kutsuda ka lapsi ja koolinoori üles euroga seotud teemadel kaasa mõtlema," selgitas rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak. "See aitab nii neil endil eurole ülemineku ja uute rahatähtedega paremini kursis olla, kui annab ka korraldajatele parema ülevaate, mida lapsed ja noored teavad ning mõtlevad."
"Oskus oma kulusid ja tulusid planeerida ja kontrolli all hoida ei ole ammugi enam vaid täiskasvanute tegevus. Ka lapsed on järjest enam kohustatud huvituma oma taskuraha õigest planeerimisest. Laste nägemus eurost aitab kindlasti mõista, millistes valdkondades täiskasvanud neile raha teemadel täiendavalt juhiseid ning abi võiksid anda," rääkis Unicefi tegevjuht Toomas Palu.
Igast vanusegrupist kolm parimat tööd selgitab välja žürii, kuhu kuuluvad rahandusminister Jürgen Ligi, rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak, Unicef-i Eesti tegevjuht Toomas Palu, Eesti Panga rahvusvaheliste ja avalike suhete osakonna juhataja Katrin Kask ning olümpiavõitja Jaak Uudmäe.
Parimate tööde autoritele korraldatakse rahandusministeeriumis pidulik vastuvõtt. Kõige suurema osavõtuaktiivsusega lasteaiarühmade ning kooliklasside seast valib žürii välja ühe, kes saab peaauhinnaks klassiekskursiooni Eesti Panga muuseumisse.
Lisainfo konkursi kohta on saadaval veebilehtedel http://www.euro.eesti.ee/ ning http://www.unicef.ee/.

Kommentaare ei ole: